artim biomasna kogeneracija

Kogeneracija na lesno in drugo biomaso
Depolimerizacija plastike in gume
Uporaba odpadkov in odpadne toplote

 

 

biomasa slama

Artim d.o.o. ima 10 letne izkušnje na področju izkoriščanja lesne biomase.

- imamo preko 200 referenc z vgrajenimi kotli na lesno biomaso in solarnimi sistemi.
- projektiramo kotlovnice na polena, pelete in sekance moči od 10 kW do 10 MW.
- projektiramo in dobavimo biomasne uplinjevalne kogeneracije za soproizvodnjo toplote in zelene elektrike - od 30 kW do 3000 KW.
- ameriške ORC enote ElectraTherm "Green machine" so idealne za izkoriščanje nizkotemperaturne odpadne toplote in geotermalnih izvirov.
- najnovejša tehnologija nizkotemperaturne katalitične depolimerizacije za predelavo odpadne plastike, avtomobilskih gum in odpadnega olja.

ORC module Green MachineElektrika iz odpadne toplote nizke temperature

ORC (Organic Rankine Cycle) enota nam proizvaja električno energijo brez goriva in emisij iz odpadne toplote. Uporaba pri motorjih na notranje zgorevanje, v bioplinarnah, industrijskih pečeh, parnih kotlih, solarnih termalnih sprejemnikih, geotermalnih vrelcih. Vhodna temperatura toplotnega vira je od 77 - 116 stopinj C. Naprava ima nizke stroške vzdrževanja in ne potrebuje stalnega nadzora. Vhodna toplota od 350 - 860 kW, izkoristek 8-10%.

¬ Naprej - ORC "green Machine" modul >>

kogeneracija na lesno biomasoSoproizvodnja toplote in elektrike iz biomase

Ponujamo uplinjevalne naprave za lesno in drugo biomaso, ki nam proizvedejo čisti sintetični plin. SynGas lahko uporabljamo za ogrevanje tehnoloških procesov preko prirejenih plinskih gorilcev ali za proizvodnjo toplote in elektrike iz SPTE enot. Tehnologija je čista, brez katrana v lesnem plinu. Visoka stopnja avtomatike in samodejno delovanje od priprave biomase do SPTE enote.

¬ Naprej - Biomasna kogeneracija >>

depolimerizacije gume in plastikePredelava odpadne gume in plastike v gorivo

Inovativna patentirana tehnologija katalitične depolimerizacije odpadkov za proizvodnjo "zelenega" sintetičnega olja, sintetičnega plina in karbonskega preostanka. Predelujemo lahko razne vrste plastike ali avtomobilske gume. Tekoča frakcija "PolyFuel" se lahko uporablja za ogrevanje, namesto kurilnega olja. Lahko jo uporabimo za kogeneracijo elektrike in toplote. Možna destilacija v avtomobilsko gorivo.

¬ Naprej - Katalitična depolimerizacija >>

   

soproizvodnja na lesne sekanceUniverzalni in sotočni biomasni uplinjevalniki

Za uplinjanje lesne biomase lahko uporabimo tehnologijo sotočnega (downdraft) uplinjevalnega reaktorja, kateri deluje na kose lesa in lesne sekance. Za ostelo lesno biomaso ter za biomasne ostanke poljedelske industrije, pa je primerna tehnologija "univerzalnega uplinjevalnika", ki deluje po principu uplinjanja zdrobljene biomase v vročem plinskem toku. Vsi uplinjevalniki generirajo lesni plin brez prisotnosti katrana, tako da je čiščenje lesnega plina samo preko suhih filtrov na prašne delce.

¬ Naprej - Biomasni uplinjevalniki >>

biomasni kotli polena peleti Ogrevanje hiš in objektov na lesno biomaso

Moderni kotli in peči na lesne pelete, sekance ali polena imajo visok izkoristek in vam omogočajo poceni ogrevanje z visoko stopnjo udobja in avtomatike. Investicija v ogrevanje z lesno biomaso se nam večkratno povrne v življenski dobi kotla. Vse kurilne naprave so narejene iz kvalitetnih materialov in imajo uporabniku prijazno regulacijo.
Moči kotlov na biomaso so od 10 kW do 1 MW. Kotlovnice so lahko do moči 10 kW toplote.

¬ Naprej - Kotli na lesno biomaso >>

varčevanje električne energijeElektronska regulacija elektične napetosti, jalovi tok, varčevanje z elektriko

"ES Electronics Technology" nam v eni napravi odpravi znane probleme z električnim napajanjem. Naprava nam uravna preveliko napetost v omrežju na točno 220 V in s tem zmanjša porabo. Izboljša "Power factor" od 4- 11%. Vgrajen harmonični filter in aktivna tiristorska regulacija električne napetosti (od 200 - 220 V). Primerno za poslovne prostore, ind. obrate, javno razsvetljavo, predore, nakupovelne centre, športne dvorane ... (stran v pripravi)

¬ Naprej na - "ES Energy Savers" >>