Pojdi na: content | sidebar

Reference - SPTE na lesno biomaso

 

Prva "Eko vas" - 100% neodvisna od javnega omrežja

Eko vas "Kemple" v Finski je bila zasnovana in postavljena leta 2009. Ta projekt postavlja nove standarde na področju energijske oskrbe stanovanjskih naselij in je odličen primer praktične uporabe novih inovativnih tehnologij na obnovljive vire. V vasi je 10 hiš, ki so pasibvne in nizko energetske ter imajo vgrajeno napredno tehnologijo pametne hiše. Vgrajena je LED razsvetljava in aparati z nizko porabo električne energije. Vsaka hiša ima vgrajen manjši toplotni hranilnik, ki omogoča nizkotemperaturni toplovod po vasi.

eko vas Finska - SPTE na lesno biomaso
Inštalirana majhna veterna elektrarna in kogeneracija na lesno biomaso.

 

Eko vas KEMPELE Finska
Finska gradbeniška zbornica je izbrala » Zeleno ekološko vas Kemple«, za najboljši gradbeni projekt v letu 2010.

 

Kontejnerska SPTE Eenota, KEMPLE

Kontejnerska SPTE enota deluje neodvisno od nacionalnega električnega omrežje. Elektriko in toploto, ki jo proizvaja iz lesnih sekancev, oddaja veliki večstanovanjski hiši in manjši strojni delavnici. Presežke električne energije oddaja v lokalno električno omrežje Oulun Seutdun Sähkö.

Ta kontejnerska soproizvodnja ima novi tip lokalnega toplovodnega omrežja ter sušilni terminal za lesne sekance. Površina celotne enote je 125m², od tega sušenje sekancev zavzame 34m² in zalogovnik za sekance zavzame 36m². Dokončana in pradana v uporabo je bila spomladi 2011.

 

SPTE lesna biomasa

 

SPTE enota, OULU

Kontejnerska SPTE enota deluje neodvisno od nacionalnega električnega omrežje in proizvaja elektriko in toploto za hišo zgrajeno leta 1906, rekreacijski center, garaže in skladiščne zgradbe.  Presežek električne energije oddaja lokalnemu omrežju Oulun Energia. Postavljeno je Inteligentno električno omrežje , katero spremlja vse porabnike in po potrebi prilagaja moč same biomasne kogeneracije, glede na programsko nastavljen želen način delovanja.

Projekt združuje: SPTE enoto na lesno biomaso, nov tip lokalnega toplovodnega omrežja, spremljanje emisij, "realXtend virtual world -connection" in polnilno postajo za električni avtomobil. Površina zgradbe je 54m², od tega zalogovnik za biomaso - lesne sekance, zavzema 20m². Biomasna kogeneracijska enota je bila predana uporabniku novembra 2011.

 

kogeneracija soproizvodnja toplote in elektrike na lesno biomaso

 


Kontakt: United Vision Studio, Radoslav Irgl s.p.
+386 (0)40 427 173, +386 (0) 51 233 453, E-mail

Return to top