Pojdi na: content | sidebar

Energetske rešitve za prihodnost - SPTE iz lesnih sekancev

SPTE na lesno biomaso ima tri glavne stopnje:

  1. Uplinjanjanje lesne biomase. V generator lesnega plina doziramo sekance, ki so preko polža transportirani iz zalogovnika za sekance. Priporočena vsebnost vode je 12 - 15%. Delovanje uplinjevalca je avtomatsko, zagon do polne moči je zelo hiter.
  2. Čiščenje in ohlajanje lesnega plina. V tej fazi odstranimo mineralne prašne delce iz lesnega plina. Plin se ohladi, pri čem se izloči del vode v obliki kondenza in s tem se poveča energetska vrednost plina na volumen. Plin se pelje naprej na kogeneracijsko enoto (motor z generatorjem)
  3. Kogeneracijska enota. Sestavljena je iz posebnega motorja z notranjim zgorevanjem, ki je prilagojen za lesni plin. Motor poganja generator, ki nam daje električni tok 50 Hz, 28 ali 40 kw moči (netto).

tehnologija-biomasna-SPTE

 

 

1. SPTE na lesno biomaso (toplota in elektrika)

Standardna rešitev, kjer je Volter biomasna SPTE enota deluje vzporedno z električnim omrežjem. Viški električne energije se oddajajo v omrežje.

heat and power from biomass chp

 

2. Otočno delovanje + DIESEL BACK-UP

Popolnoma otočno delovanje brez povezave na javno električno omrežje. Potreben je paket baterij (300 kWhe), inštaliran je dodaten dieselski električni generator, za primer servisa ali izpada SPTE biomasne enote. Rešitev za področja brez električne mreže.

biomass-electric-generation-chp

 

3. SPTE na lesno biomaso + DIESEL BACK-UP

Standardna rešitev za območje, kjer Volter SPTE biomasna enota deluje vzporedno z omrežjem. V primeru izpada omrežja, Volter kogeneracijska enota na biomaso lahko deluje v otočni vezavi, skupaj z dieselskim generatorjem za back-up.

electric-grid-biomass-chp

 

4. SPTE na lesno biomaso / Otočna vezava po potrebi

Stalna otočna vezava preko Volter SPTE, paketa baterij in povezave na omrežje. Avtomatski preklop in neprekinjeno delovanje tudi ob izpadu električnega omrežja. Dobra rešitev za področja s šibkim električnim omrežjem.

biomass-CHP-grid

 


Kontakt: Cogenera, Radoslav Irgl s.p., Copy - 2015
+386 (0)40 427 173, E-mail

Return to top